Dünyaca Ünlü Şirket Airbnb’nin Skandalı Ortaya Çıktı! 7 Milyonluk Sus Payı Ödemesi!

Dünyanın hemen hemen her yerinde ev kiralama hizmeti sunan Airbnb’nin New York’ta kiraladığı evde tecavüze uğrayan turistin susması için yedi milyon dolar ödediği gün yüzüne çıktı.

17.06.2021-13:07 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-13:07) Dünyaca Ünlü Şirket Airbnb’nin Skandalı Ortaya Çıktı! 7 Milyonluk Sus Payı Ödemesi!

Dünya ünlü şirketin skandalıyla çalkalanıyor!

29 yaşındaki  Avustralyalı bir kadın turist, ABD’nin New York şehrinde arkadaşları ile Airbnb uygulaması aracılığıyla ev kiraladı. Genç kadınlar evin anahtarını sokakta bulunan bir dükkandan aldılar.

O dükkanın 24 yaşındaki sahibi Junior Lee, eve gece yarısı arkadaşlarından önce eve gelen kadını bıçakla korkutarak tecavüz etti.

ANAHTARIN KOPYASINI ÇIKARMIŞ

Tacizci daha öncesinde anahtarın kopyasını çıkarmış ve kiracılar evde yokken eve girip banyoda saklanmıştı. Bloomberg’de yer alan habere göre olay 2015 yılında meydana geldi.

Dünyaca Ünlü Şirket Airbnb’nin Skandalı Ortaya Çıktı! 7 Milyonluk Sus Payı Ödemesi!5646

50 MİLYON DOLARLIK SUS PAYI

Bu çirkin olayı idare etmesi için de ABD eski başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Nick Shapiro ile anlaşıldı. Airbnb, tecavüz edilen 29 yaşındaki kadına sessiz kalması için 7 milyon dolar ödedi.

Junior Lee emniyet güçlerine teslim edildi. Turist kadının annesi New York’a getirilerek psikolojik destek sağlandı.

Bu, Airbnb evlerinde meydana gelen ilk olay değil. Airbnb’nin bu gibi hadiselerin üzerini kapatmak için 100 kişilik bir ekip kurduğu gün yüzüne çıktı.

Bu ''kara kutu'' ekibi, olay mahalli ve kanıt temizliği yapıyor. Bu gibi skandalların gizli kalabilmesi için şirket senede 50 milyon dolar masraf yapıyor. 2018'de ABD’li Carla Stefaniak, Kosta Rika’da Airbnb'den kiraladığı evde öldürüldü.

2019'da da California’da eğlence için kiralanan evde 5 şahıs silahla vurularak öldürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal