Dünyaca ünlü marka duyurdu! Kripto para ile ödeme alacak: Kripto para ve NFT'ler konusunda eğitim verecek

Dünyaca ünlü modaevi Gucci, ABD'deki seçili mağazalarında kripto parayla ödeme kabul etmeye başlayacağını açıkladı. Gucci personeline, yeni ödeme yöntemi kullanıma sunulmadan önce kripto para ve NFT'ler konusunda eğitim verileceğini söyledi.

06.05.2022-13:26 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-14:28) Dünyaca ünlü marka duyurdu! Kripto para ile ödeme alacak: Kripto para ve NFT'ler konusunda eğitim verecek

Dünyada birçok firma ve kuruluş kripto paralara sıcak bakıyor. Birçok şirket kripto paralar ile ödeme alacağını açıklamıştı. Bazı kripto para uzmanları, kripto para piyasasının bitmeyeceğini hatta yükselişe geçeceğini bildiriyor. Şimdi ise dünyaca ünlü modaevi olan Gucci, bu aydan itibaren ABD'deki 5 mağazasında kripto parayla ödeme kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Söz konusu mağazaların; New York, Los Angeles, Miami, Atlanta ve Las Vegas'ta olduğu ifade edildi. Gucci personeline, yeni ödeme yöntemi kullanıma sunulmadan önce kripto para ve NFT'ler konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, yeni ödeme yöntemi, ABD'deki diğer mağazalarda da bu yaz sonuna kadar kullanıma sunulacak. Müşteriler, kripto para cüzdanlarına bağlanan bir QR kodunu okutarak ödeme yapacak. Gucci; şimdilik sadece Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dogecoin ve Shiba Inu ile yapılan ödemeleri kabul edecek.


Sanal mağaza satın almıştı

Gucci, geçtiğimiz günlerde 'metaverse' platformu 'The Sandbox'tan 'Gucci Vault' isimli bir sanal mağaza satın aldığını açıklamıştı. Satın alınan sanal mağazada, NFT satışı yapılacağını vurgulamıştı. Fransa merkezli moda markası Off-White da benzer şekilde Londra, Paris ve Milano'daki amiral gemisi mağazalarında kripto parayla ödeme kabul etmeye başlamıştı.


İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal