Dünyaca ünlü isimlerden Türkiye’ye destek mesajları

Dünyaca ünlü isimler, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından sosyal medyada Türkiye’ye taziye mesajları yayınladı.

08.02.2023-15:56 - (Son Güncelleme: 08.02.2023-17:25) Dünyaca ünlü isimlerden Türkiye’ye destek mesajları

Önceki gün Russell Crowe, Antonio Banderas, Mark Eliyahu ve Dua Lipa Türkiye’ye destek mesajları yayınlarken bugün dünyaca ünlü şarkıcı Zara Larsson ve Simyacı adlı kitabıyla tanınan ünlü yazar Paulo Coelho, komedyen Ellen DeGeneres ve Della Milles’ın da aralarında olduğu birçok dünyaca tanınmış sanatçı, takipçileriyle Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden mesajlar paylaştı.

Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Twitter’da bir kullanıcının Türkiye’deki depreme dair paylaşımını alıntılayarak “EarthquakeTurkiye" (DepremTürkiye) etiketini kullandı. Ünlü pop sanatçısı Zara Larsson ise Instagram hesabındaki hikayesinde "The Guardian" gazetesindeki haberi alıntılayarak depremzedelere bağışta bulunmak isteyenler için AKUT'un linkini paylaştı

ABD’li komedyen ve sunucu Ellen DeGeneres ise Instagram hesabındaki mesajında depremzedelere yardım toplayan bir bağış kurumunun linkini etiketleyerek, Türkiye ve Suriye'nin desteğimize ihtiyacı var. Binlerce insan öldü ve daha fazlası hala enkazda mahsur kalmış durumda. İmkanı olanların yardım çabalarını destekleyeceğini umuyorum." İfadelerini kullandı.

Birçok ünlü oyuncudan Türkiye'ye destek

Sosyal medya hesaplarından birden fazla gönderi paylaşım yapan ABD'li sanatçı Della Miles da depremle ilgili olarak sosyal medyada pek çok paylaşımda bulundu. ABD'li ünlü müzik grubu Testament'ın gitaristi Steve Di Giorgio, Twitter hesabından depremle ilgili bir fotoğrafın üzerine kırık kalp emojisi koyarak, Türkiye ve Suriye deprem etiketlerini paylaştı. Boşnak asıllı Avustralyalı oyuncu ve TV yayıncısı Reshad Strik, Instagram hesabında yardım telabinde bulunarak, "Ya rabbi yardım et. Türkiye ve Suriye..." şeklinde paylaşımda bulundu.

Türk asıllı oyuncular Numan Acar ve Tim Seyfi de sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar yaparak takipçilerini depremzedelere destek vermeye davet etti. Dünyaca ünlü rock grubu Kiss'in solisti ve basçısı Gene Simmons, Twitter hesabında ,"Binlerce kişinin hayatını kaybettiği büyük depremden ötürü, kalbim ve dualarım Türk halkıyladır. Sevgimizi ve en iyi dileklerimizi iletiyoruz." İfadelerini kullandı.

Daha önce Türkiye'de birçok kez konser veren Hollandalı grup Epica'nın solisti Simone Simons da yaşanan büyük depreme ilişkin, "Kalbim Türkiye ve Suriye için kanıyor." İfadelerini sosyal medyadan paylaştı. Finlandiyalı soprano ve rock solisti Tarja Turunen ise sosyal medya hesaplarında, "Dualarımız Türkiye, Suriye ve depremden etkilenen diğer bütün ülkeler için." dedi.

Kalbim depremden etkilenen herkesin yanında

Hugh Jackman: kalbim depremden etkilenen herkesin yanında

Avustralyalı oscarlı oyuncu Hugh Jackman, depremde zarar gören çocuklara yönelik UNICEF'in başlattığı yardım kampanyasına destekte bulundu. Instagram hesabında UNICEF'in bağış kampanyası linkini paylaşan Jackman, paylaşımında "Kalbim, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremden etkilenen herkesin yanında. Suriye ve Türkiye'deki çocuklara nasıl yardım edeceğinizi öğrenmek için alttaki linki tıklayın." İfadelerine yer verdi.

ABD'li ünlü şarkıcı ve oyuncu Demi Lovato da Instagram'daki 145 milyon takipçisiyle depremden etkilenenlere nasıl yardım yapılacağına ilişkin bilgi veren bir gönderiyi paylaştı, "Kalbim, mağdurlar ve depremden etkilenen herkesle birlikte." dedi.

Bağış linkleri paylaşıldı 

ABD'li oyuncu Jennifer Garner, İngiltere merkezli Save The Children'ın Türkiye ve Suriye için başlattığı bağış kampanyasını paylaşırken, "Türkiye ve Suriye'deki ailelere yardım etmenin yollarını arıyorsanız, lütfen Save The Children'ın insani yardım faaliyetini dikkate alın." mesajına yer verdi.

Portekizli fado müziği sanatçısı Mariza, Instagram hesabında Türkiye'deki deprem bağış kampanyalarına dair bilgileri takipçileriyle paylaştı. Bollywood'un ünlü yıldızlarından Alia Bhatt ise Türkiye'deki deprem haberini veren bir paylaşımı alıntılayarak, "Bu yürek parçalayıcı." mesajını yazdı.

İran asıllı ABD'li oyuncu Shohreh Aghdashloo, şu sözlerle üzüntüsünü "Türkiye ve Suriye'den binlerce masumun hayatını kaybettiği deprem haberlerini duyunca yıkıldım. Yalnız olmadıklarını bilmeliler. İnsanlık hala hayatta olduğu için dünyanın her yerinden yardım geliyor. Kalbim etkilenen herkesin yanında." İfadelerini kullanarak üzüntüsünü aktardı.

Hindistan asıllı İngiliz oyuncu ve komedyen Aasif Mandvi, Anadolu Ajansı'nın Adana'da çektiği bir enkaz fotoğrafını takipçileriyle paylaştı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal