Dünya yakından takip ediyordu: Erdoğan-Putin zirvesi ertelendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti, Türkiye’deki seçim takvimi sebebiyle Nisan sonuna ertelendi. İşte detaylar…

08.02.2024-10:18 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:27)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Türkiye’de yapılması planlanan zirve seçim takvimi sebebiyle ertelendi. Putin’in ziyaretinin 12 Şubat’ta yapılması planlanıyordu. Öte yandan Putin’in Türkiye ziyareti, 22 Şubat 2022’den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Rusya’nın ziyaret edeceği ilk Batı ve NATO ülkesiyle yapacağı ziyaret olacak.

Erdoğan-Putin zirvesi seçim sonrasına ertelendi

Türkiye ve Rusya'daki seçim takvimi nedeniyle Rus lider Putin'in Türkiye ziyareti ileri bir tarihe ertelendi.

Reuters'ın haberine göre, Vladimir Putin'in ziyaretinin Türkiye'deki seçim sürecinin ardından nisan ayı sonunda veya mayıs ayı başında gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye bizim önemli bir ortağımızdır

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinde Rusya-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alınacağını belirterek, "Türkiye bizim önemli ticari ve ekonomik ortağımızdır" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki bu kritik ticari ve ekonomik ortaklığın güçlendirilmesi, ziyaretin ana gündem maddeleri arasında önemli bir yer tutuyor.

Putin ile Erdoğan arasında yapılacak görüşmede Ukrayna ve doğal gaz konularının ön planda olması bekleniyordu.

Putin Erdoğan görüşme

BM: Yakından takip edeceğiz

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "Putin'in ziyaretinde Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar canlandırılma ihtimaline BM dâhil olacak mı" sorusu üzerine, "Ancak tabii ki ziyaretten çıkacak sonuçları çok yakından takip edeceğiz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı da, "Eğer herhangi bir ülke Rusya'nın bazı kötü niyetli davranışlarından vazgeçme konusunda anlamlı bir rol oynayabilecekse bunu kesinlikle memnuniyetle karşılarız" ifadelerini kullanmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal