Dünya Sağlık Örgütü'nden Avrupa Birliği'ne Sert Eleştiri

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, aşı ihracatını kontrol etmek için Avrupa Birliği'nin başlattığı ihracat prosedürünü eleştiren açıklamalarda bulundu.

31.01.2021-02:27 - (Son Güncelleme: 31.01.2021-02:27) Dünya Sağlık Örgütü'nden Avrupa Birliği'ne Sert Eleştiri

Avrupa Birliği geçtiğimiz günlerde İngiliz - İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca ile aşı tedariki konusunda yaşanan tartışmanın ardından Avrupa topraklarında üretilen aşıların ihracına kontroller getirildiğini duyurmuştu.

AB Komisyonu, söz konusu kararda aşıları devlet tarafından ihracat iznine tabi tutan yönetmeliği kabul etmiş, AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis, kurulan mekanizmanın amacının aşı üretimi hakkında kesin bilgi sahibi olmak ve şirketlerin bunları nereye göndermek istediklerini bilmek olduğunu açıklamıştı.

'ÇOK ENDİŞE VERİCİ BİR EĞİLİM'

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği'nin aldığı bu kararı 'çok endişe verici bir eğilim' olarak kınadı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus,' 'aşı milliyetçiliği, salgının sürecini uzatabilir, aşı istiflemek küresel eşitsizliği daha da genişletebilecek bir ahlaki başarısızlık olmasının yanı sıra küresel ekonomik iyileşmeyi de yavaşlatacaktır' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal