Navalny Protestolarına Katılanlar Gözaltına Alınacak

Rusya'da muhalif lider Alexei Navalny'nin tutuklanması üzerine yaşanan gerilim devam ediyor.

31.01.2021-01:28 - (Son Güncelleme: 31.01.2021-01:37) Navalny Protestolarına Katılanlar Gözaltına Alınacak

Rus muhalif lider Alexei Navalny geçtiğimiz hafta Almanya'dan Moskova'ya dönüşü sırasında havaalanında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Tutuklanma olayının ardından Rusya'da sokaklara çıkan Navalny destekçlileri polis ile çatışmış, birçok kişi gözaltına alınmıştı. 

Sosyal medyadan ve Telegram uygulamasından örgütlendiği tespit edilen binlerce kişi yarın tekrar gösteri yapmayı planlıyordu. 

Rusya İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

'GÖSTERİLERE KATILANLARI GÖZALTINA ALIRIZ'

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İrina Volk yaptığı yazılı açıklamada,  'Mevcut koşullarda, söz konusu gösteriler kamu düzenini bozmaya yönelik provokasyon riskini arttırıyor. Rusya’da halka açık etkinliklerle ilgili olanlar da dahil olmak üzere, korona virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlama önlemleri de devam ediyor. Bu nedenle izinsiz gösterilere katılma çağrıları yapanlar ve bu gösterilere katılanlar, gözaltına alınacak.' ifadelerini kullandı.

'ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ! ÇOCUKLARI ÖNE SÜRMEYİN!'

Gösterilerde çocukların öne sürüldüğünü vurgulayan Volk,' Reşit olmayan çocuklarınızın, diğer yakınlarınızın ve arkadaşlarınızın izinsiz eylemlere katılmasını engellemenizi şiddetle tavsiye ederiz' uyarısında bulundu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal