Dünya Sağlık Örgütü'nden Aşıya Erişilebilirlik Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs aşısının dünyada erişilebilirliğine dair açıklamalarda bulundu.

09.01.2021-01:59 - (Son Güncelleme: 09.01.2021-01:58) Dünya Sağlık Örgütü'nden Aşıya Erişilebilirlik Açıklaması

Koronavirüs salgının dünya genelinde 24 saatte binler can almaya devam ediyor. Aşı çalışmalarının yakın takibinde olan Dünya Sağlık Örgütü ülkelerin aşıya erişebilmelerindeki süreci de takip etmeyi sürdürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde basın toplantısı düzenlediği

'DÜŞÜK VE ORTA GELİRLİ ÜLKELERİN AŞI TEDARİKİNDE SORUN VAR'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamalarda, 36'sı yüksek, 6'sı orta gelirli olmak üzere 42 ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılamalarının başladığını belirterek, 'Düşük ve orta gelirli ülkelerin çoğunun henüz aşı almadığına dair açık bir sorun var' dedi.

'DSÖ YETKİLİLERİ ÇİN'E GİREMEMİŞTİ'

Geçtiğimiz hafta Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri'nin Çin'e giriş yapamadığının hatırlatılması üzerine Ghebreyesus, 'Bilim insanlarımızın Çinli yetkililerle yaşadıkları sorunun çözülmesi için görüşmelere devam ediyoruz ancak bilim insanlarımızın bu ülkeye girişleriyle ilgili henüz tarih belirlenmedi' dedi.

Aşı tedariki ile ilgili konuşan Ghebreyesus konuya ilişkin olarak, 'Düşük ve orta gelirli ülkelerin çoğunun henüz aşı almadığına dair açık bir sorun var. Bu, çözebileceğimiz ve çözmemiz gereken bir sorundur. COVAX ve ACT-Accelerator aracılığıyla birlikte çözmemiz gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

'HARİTANIN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR'

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü Başdanışmanı Bruce Aylward, 'Zengin ülkelerin aksine dünyanın bütük kısmında Kovid-19 aşılama işlemlerinin başlamadığına dikkat çekerek, 'Dünyadaki yüksek gelirli ülkelerin yüzde 50'si bugün aşı yapıyor Düşük gelirli ülkelerin ise yüzde sıfırı. Eşit olmayan bir erişim var. Orta gelirli ülkelerin ise yüzde 6'sı aşılanıyor. Haritanın rengini değiştirmemiz gerekiyor.' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal