Dünya Psikologlar Günü Nedir?

2008’de kutlanmaya başlanan Dünya Psikologlar Günü, resmîleşmemesine rağmen milyonlarca kişi tarafından kutlanıyor. Peki, Dünya Psikologlar Günü nedir?

10.05.2021-10:41 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-10:41) Dünya Psikologlar Günü Nedir?

Felsefe biliminin içinden çıkarak gelişimini sağlayan psikoloji, insan davranışlarını bilimsel olarak ortaya çıkarmayı hedefliyor. İçerisinde insan barındıran her alana sirayet eden psikoloji ile uğraşan uzman kişiler, insan davranışlarının psikolojik, biyolojik ve sosyal zamanlarına bakarak, davranışların sebeplerini ve günümüz içerisinde yaşantıya olan etkilerini farklı yöntemler kullanarak inceler. 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü de bu alanda çalışmalarına devam eden psikologları hatırlamak, onları mutlu etmek için kutlanır.

DÜNYA PSİKOLOGLAR GÜNÜ NEDİR?

Psikoloji; 1879 yılında insanların davranışları ile ilgili olan bilim dalı olarak Wilhelm Wundt tarafından ilk psikoloji laboratuvarı açılarak felsefeden ayrılmasıyla ortaya çıktı. Bununla birlikte, insan davranışları bilimsel çalışmalarla ortaya çıkarmayı hedef olarak gördü. Günümüzde psikoloji, içinde insan barındıran her alana etkisi altına almıştır.

Psikolog da insan davranışlarının biyolojik, psikolojik ve sosyal dönemlerini ele alarak davranışların sebeplerini ve günümüzdeki yaşantıya olan tesirlerini çeşitli test ve yöntemler ile inceleyen ve oluşan sorunlara çözüm yolları aramaya çalışan kişilere denir.

PSİKOLOG NASIL OLUNUR?

Psikolog unvanı alabilmek için üniversitelerin Sosyal Bilimler ya da Fen-Edebiyat Fakültelerinin Psikoloji bölümlerinden mezun olmak zorunludur. Psikologların test ve terapi uygulayabilmeleri için ayrıca eğitim almaları da gerekir. Psikologlar ancak 2 yıl yüksek lisans yaptıktan sonra Uzman Psikolog unvanı alabilir duruma gelebilirler.

DÜNYA PSİKOLOG GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLADI?

İlk kez Avrupa'da 10 Mayıs 2008 tarihinde kutlanan Psikologlar Günü’nde "Sözde Uzmanlar"ın mesleği kötüye kullanımının ortadan kaldırılması, psikologların unvanını koruma, meslek tanımlarına uygun şartlar içerisinde çalışmalarının temini, meslekî uygulamalarda etik ilkelere uygun hareket edilmesini sağlama, psikologların alanda yaşadıkları hak ihlalleri karşısında başvurabilecekleri bir meslek birliğinin varlığı, bu mesleğin ve meslek elemanlarının güvence altına alınmasına yarayacak meslek yasası için bilinçlendirme çalışmaları yapılır.

10 MAYIS PSİKOLOGLAR GÜNÜ MESAJLARI

İnsanların hayatlarında kendi değişimlerinin farkına varmasına ufak bir dokunuş sağlayan ,iyi birer psikolog olmak ümidiyle. Umarım psikoloji bölümü ülkemizde hakettiği değeri görür. Psikologlar Günü'müz kutlu olsun.

İnsanı ilgi ile dinlemek insana en büyük ikramdır. 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlu, mutlu olsun...

Mesleğini etik değerler doğrultusunda, emekle, sabırla yapan, öğrenmekten ve sorgulamaktan bıkmayan psikologların günü kutlu olsun!

Düşünün ki bir mesleğe dair gereklikleri yerine getirirken kendinizi keşfediyorsunuz, kendi sağaltımınızı gerçekleştiriyorsunuz. O yüzden iyi ki psikoloji, iyi ki Psikoloğum. 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlu olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal