Dünya Kupası’nda şok sonuç: Şampiyonluk adayı zayıf rakibine mağlup oldu

2022 FIFA Dünya Kupası’nda C Grubu’nda turnuvanın ilk sürpriz sonucu ortaya çıktı. Organizasyonun en büyük favorileri arasında gösterilen Arjantin Suudi Arabistan’a 2-1 kaybetti. İşte karşılaşmadan öne çıkanlar...

22.11.2022-16:50 - (Son Güncelleme: 22.11.2022-16:50) Dünya Kupası’nda şok sonuç: Şampiyonluk adayı zayıf rakibine mağlup oldu

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın C Grubu’nda Arjantin ile Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Lusail Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Arjantin 1-0 öne geçmesine rağmen karşılaşmayı 2-1 kaybederek futbol dünyasında büyük şok yarattı. Güney Amerika ülkesinin 36 maçlık yenilmezlik serisi de bu mağlubiyetle beraber son buldu.

Messi sahneye çıktı

Maça etkili başlayan Arjantin, 10 .dakikada süper yıldızı Lionel Messi’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Arjantin’in attığı bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

Suudi Arabistan Arjantin

Suudi Arabistan’dan dünyayı şaşırtan geri dönüş

İkinci yarıya oldukça hızlı bir başlangıç yapan Suudi Arabistan, karşılaşmanın 48. dakikasında Saleh Al-Shehri’nin golüyle 1-1’lik beraberliği sağladı. Arjantin henüz bu golün şokunu atlamamışken, sahneye bu kez de 53. dakika Salem Al-Dawsari çıktı. Kalan dakikalarda Arjantin baskıyı artırıp, pozisyonlar bulsa da Suudi Arabistan’ın oldukça etkili uyguladığı ofsayt taktiğinin de etkisiyle karşılaşmada başka gol olmadı ve Suudi Arabistan Arjantin’i 2-1 yenmeyi başardı.

Suudi Arabistan Arjantin-1

Arjantin C Grubu’ndaki 2. maçında 26 Kasım 2022 Cumartesi günü Meksika ile, Suudi Arabistan ise aynı gün Polonya ile karşı karşıya gelecek. 

En son Temmuz 2019’da kaybetmişlerdi

Arjantin’in Suudi Arabistan mağlubiyeti, aynı zamanda 36 maçlık yenilmezlik serisinin de sonunu getirdi. Mavi beyazlılar son olarak 3 Temmuz 2019’da Brezilya’ya karşı 2-0’lık bir yenilgi yaşamıştı. 

Tangocuların tek golünü atan Lionel Messi, 4 farklı Dünya Kupası’nda da gol atan ilk Arjantinli futbolcu olarak tarihe geçti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal