Zuckerberg, Facebook Başkanlığın Ayrılacak

Facebook , sosyal medya devi dört büyük hissedarın Mark Zuckerberg'in şirket CEO'su pozisyonundan çıkarılmasının önerildiğini bildirildi.

18.10.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-10:51) Zuckerberg, Facebook Başkanlığın Ayrılacak

Facebook, ABD başkanlık seçimlerinden bu yana birçok skandalla karşı karşıya kaldı ve sosyal medya devi dört büyük hissedarın Mark Zuckerberg'in şirket CEO'su pozisyonundan çıkarılmasının önerildiğini bildirildi.

Reuters 'in bildirdiğine göre, fonları denetleyen Illinois, Rhode Island ve Pennsylvania' dan eyalet memurları ve New York City Comptroller Scott Stringer, Zuckerberg 'i liderlik konumundan çıkarmaya yönelik başarısız bir 2017 girişimine benzer bir öneriye imza attılar. Rhode Island State Treasurer Seth Magaziner, 2017'de Zuckerberg'i kaldırma girişiminde bulunmanın sonuç vermemesine rağmen teklifin hala geçerli olduğunu söyledi. 2017 kararı, teklifi destekleyen aynı kamu fonlarından en az üçü tarafından desteklenmişti.

Magaziner, “Bu, yıllık toplantıda ve o zamandan bu yana kamuoyunun mahkemesinde bir konuşmayı zorlamamıza izin verecek” dedi. Facebook'un yıllık hissedar toplantısını Mayıs 2019'da etkilemeyi amaçlayan mevcut teklif, kuruldan Facebook'un faaliyetlerini denetlemek ve hissedarların gözetimini geliştirmek için bağımsız bir yönetim kurulu oluşturmasını istedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal