Afganistan'da ABD Üssü Yakınında Beş Çek Asker Yaralandı

ABD'nin Afganistan'daki ABD Bagram hava üssüne yakın bir sınır güvenlik görevinde bulunan beş Çek asker, bomba patlamasıyla yaralandı.

18.10.2018-09:48 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-09:39) Afganistan'da ABD Üssü Yakınında Beş Çek Asker Yaralandı

Çek Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı'nın belirttiğine göre, ABD'nin Afganistan'daki ABD Bagram hava üssüne yakın bir sınır güvenlik görevinde bulunan beş Çek asker,  bomba patlamasıyla yaralandı. 17 Ekim'de, Çek güvenlik biriminin hizmet üyeleri, Bagram üssü alanında görevdeyken, devriye görevlilerine yönelik bir saldırı meydana geldi. Açıklamada, askerlerin arabalarının devrilmesinin sonucu patladı. Dört asker hafif yaralanırken bir asker durumu ağır.

Yaralılar Bagram üssündeki bir hastaneye nakledildi. Yaralılardan üçü daha sonra hastaneden serbest bırakıldı, biri ameliyat olduktan sonra tıbbi bakım için bırakıldı. Çek medyası, Savunma Bakanlığındaki kaynakları gerekçe göstererek, bir Çek biriminin Ağustos ayında bir Çek devriye saldırısının organizatörlerinden birini öldürdüğünü ve iki Çek personeli de dahil olmak üzere üç NATO askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

NATO'nun Afganistan'daki görevi 2015 yılında başlamıştı. Kuruluş, Afgan güvenlik personeline, özellikle Taliban * grubuna karşı, terörle mücadelede eğitim ve tavsiye sağlayan 13.000'den fazla askerden oluşmakta. Taliban grubu da dahil olmak üzere Afganistan'da faaliyet gösteren militanlar, Asya ülkesinde görev yapan yabancı kuvvetlere ve hükümet birimlerine yönelik saldırılara sahne oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal