Zarif: Hürmüz Boğazı'nı Kapatma Kararı Ordunun İnisiyatifinde

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın olası Hürmüz Boğazı'nı kapatma kararına ilişkin ''Ben askeri seçenekler için fikir belirtmiyorum. Bu mesele hakkındaki kararları ordu vermelidir." dedi.

24.04.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-13:26) Zarif: Hürmüz Boğazı'nı Kapatma Kararı Ordunun İnisiyatifinde

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Hürmüz Boğazı'nı kapatma kararının Dışişleri Bakanlığının değil, ordunun inisiyatifine kaldığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılacak olan Uluslararası Çok Taraflılık ve Barış için Diplomasi Günü'ne katılmak amacıyla New York'ta bulunan Zarif, burada İran resmi ajansı IRNA'ya konuşma yaptı.

ABD'nin İran'ın petrol ihracatına karşı uyguladığı yaptırımlara karşı Hürmüz Boğazı'nın kapatılıp kapatılmayacağı hakkında bir soru sorulması üzerine Zarif, "Ben askeri seçenekler için görüş belirtmiyorum. Bu mesele hakkında ordu karar vermelidir." ifadesinde bulundu.

'İSTİKRAR HERKES İÇİN SAĞLANMALIDIR'

Zarif, "İran'ın, bölgesel istikrar ve çıkarlarını her zaman koruyacağını söyledik. Bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınma herkes için olmalı. İran'ın çıkarları bölgedeki istikrarın korunmasından yana ve istikrar herkes için sağlanmalıdır." sözlerini aktardı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif bunun yanında bölgedeki istikrarsızlığın temel unsurunun ABD olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal