Rusya: Türkiye İle İlişkilerimiz Her Bakımdan Yükselişte

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, Suriye meselesi de dahil olmak üzere Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her bakımdan yükselişte olduğunu belirtti.

24.04.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-13:15) Rusya: Türkiye İle İlişkilerimiz Her Bakımdan Yükselişte

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, Ankara’nın S-400 nedeniyle gördüğü baskıya karşın sağlam bir duruş sergilediğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi gazetesi Krasnaya Zvezda’ya konuşma yapan Fomin, “Hem politika hem ekonomi hem askeri-teknik alanda ortaklıkta, komşumuz ve partnerimiz Türkiye ile ilişkilerimiz her bakımdan yükselişte. Suriye’de de işbirliği yapmaktayız. Türkiye, Astana sürecinin garantörlerinden biri. İdlib’de gerilimi azaltma bölgeleri kurulması gibi, Suriye’de siyasi istikrara ilişkin birçok meseleyi işbirliği olmadan çözmek mümkün değildi.” ifadesinde bulundu.

'TÜRKİYE MUAZZAM BİR DURUŞ SERGİLEDİ'

Türkiye’ye yakında S-400 kompleksinin ilk bölümünün sevkiyatının yapılacağını bildiren Fomin, “Başka projelerde de aktif ortaklığımız devam ediyor. Türk partnerlerimiz ABD’nin S-400 sebebiyle gösterdiği çok ağır baskılara karşın muazzam bir sağlam duruş gösterdi.

S-400 tüm modern hedefleri, hatta olası kozmik bir saldırı hedeflerini yok etmeye yönelik bir sistem. Saniyede 4800 metre hızla hareket edebilen hedefleri imha etme kapasitesi bulunuyor. Aerodinamik yapılı tüm hava araçlarını, kruz ve balistik füzeleri, bu füzelerden ayrılan savaş başlıklarını vurabilir” sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal