Yunanistan'daki Facianın Görgü Tanıkları Anlattı

Yunanistan'da başkent Atina çevresinde çıkan yangınlarda son rakamlara göre 84 kişi yaşamını yitirdi. Yangının tanıkları, yaşadıklarını o facia anlarını anlattı.

25.07.2018-19:26 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-19:10)

BBC'ye konuşan Yunan vatandaşı Giannis Labropoulos, yangın sırasında arabayla Patras'tan Atina'ya seyahat etmekte olduğunu ifade etti. Giannis Labropoulos çıkan yangının çok hızlı yayıldığını kaydetti.

"20 metreden daha uzağı göremiyorduk. Bir anda sıcağı hissetmeye başladık ve yangını gördük. Bunun yaşanıyor olamayacağını düşündüm’’ diye konuşan Labropoulos "Çok korkmuştuk. Atlatıp atlatamayacağımızı bilmiyorduk. Başımıza ne geleceğini bilmiyorduk. Dallar ve yıkıntılar arabaya çarpıyordu’’ ifadelerine yer verdi.

19 yaşındaki Olivia Exarchakou, Atina'da ikamet eden bir öğrenci. Aile dostlarının ikisini faciada kaybetti.

Olivia Exarchakou yaşadıklarını şu şekilde anlattı

‘’Çatılardan tek görebildiğimiz dumandı. Akropolis'in üzerinden dalga dalga büyüdüğünü gördük’’ diye konuşan Exarchakou ‘’Annemin yakın bir arkadaşı Voutsa bölgesindeki yazlık evini kaybetti. Yangın nedeniyle ölen iki kişi tanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Yangının çok hızlı yayıldığını, kaçacak bir yerin olmadığını ve bu sebepten kadının evde öldüğünü belirten Exarchakou ‘’Bir başka aile dostumuz plajda hayatını kaybetti. Kadının bedeni suda bulundu" diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal