İsveçli Kız İnsanlık Savaşını Kazandı! Türkler Destek Verdi

İsveç'te genç bir eylemci, sığınmacının ülkesine gönderilmesini engellemek için Afgan mültecinin bindirildiği uçağın kalkışını önledi.

25.07.2018-19:01 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-19:00)

BBC'de yer alan habere göre, üniversite öğrencisi İsveçli Elin Ersson, ülkesi İsveç'in sınır dışı politikalarını ilginç bir eylemle protesto etti.

İsveç'e sığınan 52 yaşındaki Afgan mültecinin sınır dışı edileceğini öğrenen 22 yaşındaki İsveçli Ersson, aynı uçağa yolcu bileti aldı.

22 yaşındaki İsveçli Ersson, Afgan bir mültecinin sınır dışı edilmesini önlemek gayesiyle uçağa bindi ve koltuğuna oturmadı. Uçakta bulunan Türk yolcular da İsveçli genç kızı alkışlarla destekledi.

Uçağa bindikten sonra koridorda ayakta bekleyen 22 yaşındaki İsveçli genç kız, Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engellemek için koltuğuna oturmayacağını açıkladı.

PİLOT SIĞINMACIYI UÇAĞA KABUL ETMEDİ

Yaklaşık 15 dakika süren eylemin sonunda uçağın pilotu, mülteciyi uçağına kabul etmeme kararı aldı ve Afgan mülteci, emniyet güçleri tarafından uçaktan indirildi.

Mültecinin büyük ihtimalle sınır dışı edileceğini ifade eden yetkililer, İsveçli genç kız hakkında da pilotun talimatlarına uymadığı için kanuni işlem yapılacağını bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal