Yunanistan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi

Yunanistan'da devam eden yangında bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Son bilgilere göre yangında 60 kişi hayatını kaybetti. Ülkede OHAL'in ardından 3 günlük de yas ilan edildi.

24.07.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-14:34) Yunanistan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın da içinde yer aldığı Attiki bölgesinin bazı yerlerinde başlayan yangın sebebiyle 60 kişi yaşamını yitirdi, 156'dan fazla kişi de yaralandı. Ülkede OHAL'in sonrasında şimdi de 3 günlük yas ilan edildi.

MECLİSTE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Yunanistan Meclisi Başkanı Nikos Voutsis'in kararıyla, meydana gelen yangın felaketi nedeniyle mecliste bayrakların yarıya indirildiği öğrenildi.

60 KİŞİNİN ARDINDAN ÖLÜ SAYISININ ARTACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Yunanistan'ın Doğu Attika bölgesinde büyük hasar veren orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 60 kişiyi geçti. Bölgede yangından kurtulmak için kaçarken bir arazide birbirlerine sarılı halde 30 kişi daha bulundu. Yaşamını yitirenlerin sayının yükseleceği tahmin ediliyor.

ÇOCUKLARINA SARILMIŞ HALDE 30 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Mati bölgesinin Argiri Akti yerleşim yeri alevlere teslim olunca 30 kişinin arabalarıyla denize gitmeye çalıştıkları, fakat başaramadıkları ve arabalarını bırakıp koşarak denize doğru giderken yaşamlarını yitirdikleri duyuruldu. Çocuklarına sarılmış, el ele halde bulunan 30 kişinin yanmış cesetleri denizden 15-20 metre uzaklıkta bulundu.

BİR BÖLGENİN YARISI HARİTADAN KAYBOLDU

Rafina Belediye Başkanı Vangelis Burnus yaptığı açıklamada şimdiye dek 60'dan fazla ölü, içlerinde 16 çocuğun da yer aldığı 11'i ağır 156 yaralı, binden fazla bütünü ile tahrip olmuş evin kaydedildiğini bildirdi. Belediye Başkanı Burnus, "Mati bölgesinin hepsi, Kokkino Limanaki bölgesinin ise yarısı haritadan silindi" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal