Hizmetçisine Haftada Bir Gün İzni Çok Gören Kadına Tepkiler Büyüyor

Kuveytli bir Instagram fenomeni yabancı ev işçilerine haftada bir günlük izin veren yasayı eleştirdi. Zengin kadının bu yorumları kendine köle aradığı yönünde tepkiler topladı.

24.07.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-12:00) Hizmetçisine Haftada Bir Gün İzni Çok Gören Kadına Tepkiler Büyüyor

Instagram'da 2.3 milyon takipçisi olan makyaj blogger'ı Sondos Alqattan, ülkesi Kuveyt'te ev işçileri için gerçekleştirilen düzenlemeler ardından yaptığı açıklamalarıyla baltayı taşa vurdu.

REFORMLARI AĞIR BİR DİLLE ELEŞTİRDİ

Alqattan, Kuveyt hükümetinin Filipinli çalışanlara her hafta bir izin günü verilmesine imkan tanıyan ve pasaportlarını teslim etmeme hakkını sağlayan reformlarını ağır bir şekilde eleştirdi.

"YA ANİDEN ÜLKELERİNE DÖNERLERSE..."

Instagram'da bir video yayınlayan Alqattan, "Bu son getirilen kanun çok saçma. Açıkçası doğru bulmuyorum. Bir hizmetçi her hafta bir gün izin aldığı zaman bu ayda dört gün yapar. İzin günlerinde dışarıda gezecekler. Elinde pasaportuyla bir hizmetçinin izin günlerinde ne yapabileceğini tahmin eden var mı? Nasıl olur da evinizde çalışan bir hizmetçiye pasaportunu verebilirsiniz? Ya birden ülkelerine giderlerse, o bakit kim benim mağduriyetimi giderecek? Bundan sonra asla Filipinli bir hizmetçiyi işe almam" kullandı.

"RESMEN KÖLE ARIYOR"

Alqattan bu ifadeleri sosyal medyada büyük tepki topladı. İşçilere en temel haklarını dahi çok gören kadının 'resmen köle aradığı' yorumları gerçekleştirildi. Birçok kullanıcı videolara sponsor olan şirketlere boykot talebi yaparken, Alqattan tepkiler ardından videoyu sildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal