Yunanistan Başbakanı Çipras Türkiye'yi Tehdit Etti

Yunanistan Başbakanı Çipras, "Türkiye böyle devam ederse ekonomik yaptırımlar gelebilir" diyerek küstahça Türkiye'yi tehdit etti.

14.05.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-11:04)

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramaya devam etmesi halinde Türkiye'ye ekonomik yaptırımların uygulanacağını kaydetti.

Alpha haber ajansına konuşan Çipras, "Eğer bu strateji devam ederse, finansal tedbirler ve yaptırımlar olabilir. Bu uygulamalara devam etmek yerine Türkiye, uluslararası hukuka ve anlaşmalara saygı göstermeli, diyalog masasına oturmalı" diye konuştu.

BİR TÜRKİYE AÇIKLAMASI DA AB'DEN

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de euronews muhabirinin sorusu üzerine "Türkiye'yi Kıbrıs'ın egemenlik haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mogherini, "Türkiye, Avrupa Birliği'nin gereğine uygun bir şekilde yanıt vereceği ve Kıbrıs'la tam bir dayanışma içinde olacağı her türlü yasa dışı uygulamadan kaçınmalı" şeklinde konuştu.

DOĞU AKDENİZ'DE TEKRAR ARTAN GERGİNLİK

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmesi sonrası harekete geçmiş, kendisinin ve KKTC'nin haklarını korumaya yönelik, Fatih gemisinin 3 Mayıs-3 Eylül arasında Baf'ın batısındaki bölgede sondaj faaliyetleri yürüteceğini duyurmuştu.

Türkiye'nin hamlesi sonrası başta ABD ve Avrupa olmak üzere çok sayıda ülke tepki göstermiş, ancak, Türkiye bu hamlelerden geri adım atılmayacağını en üst perdeden dile getirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal