AK Parti'den Yeni Seçim Stratejisi

AK Parti 23 Haziran seçimleri için stratejisini belirlemeye başladı. Yapılan değerlendirmede Saadet Partisi'nin kritik rol oynadığı tespiti yapıldı. Partinin aday çıkarmaması durumunda oylarının AK Parti'ye geleceği fikri hakim.

14.05.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-10:58)

AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile İstanbul'da tekrarlanacak seçimler için çalışmalarına hız verdi. Seçim stratejisini tespit etmeye uğraşan AK Parti'de İstanbul seçimlerinin gene bıçak sırtı bir yarışa sahne olacağı tespiti yapıldı ve Saadet Partisi'nin oyların sonucu değiştirebileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE BIÇAK SIRTI YARIŞ

Türkiye gazetesinin haberine göre, "YSK'nın yenileme kararı verdiği İstanbul seçimleri için AK Parti'de 'tek bir oyun dahi boşa gitmemesi' üstüne strateji kuruluyor. Kamuoyu yoklamalarından yola çıkarak; İstanbul seçimlerinin gene bıçak sırtı bir yarışa sahne olacağı tespiti yapılırken, 31 Mart'ta 103 bin oy toplayan Saadet Partisi seçmenin 23 Haziran'daki tercihi, seçim sonucunda büyük rol oynayacak" dendi. Ayrıca seçimin sonucunu ittifak harici partiler ve sandığa gitmeyenler tespit edecek değerlendirmesi de yapıldı.

"SAADET PARTİSİ SEÇMENİ SONUCU DEĞİŞTİREBİLİR"

"AK Parti'nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık yarışı 31 Mart'takine benzer bir oy oranı ile devam ediyor. 31 Mart'ta sandığa giden seçmenlerin yüzde 80'den fazlası tercihi değiştirmeyeceğini söylerken, Saadet Partisi'ne oy veren seçmenlerin tercihinin ise sadece 'Aday çıkarmama' halinde değişeceği bildiriliyor.

"ADAY ÇIKARILMAZSA AK PARTİ'NİN ADAYINA DESTEK VERMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR"

Birçok kamuoyu araştırma firmasının temsilcisi SP seçmeninin büyük kısmının "CHP'ye oy vermek istemediği, partisinin aday çıkarmaması halinde, ya sandığa gitmememe veya AK Parti'nin adayına destek verme" fikrinde olduğunu söylüyor.

DSP, İMAMOĞLU LEHİNE ÇEKİLDİ

23 Haziran seçimleri için DSP, TKP ve diğer bazı küçük partiler ve bağımsız adaylar İmamoğlu lehine adaylarını çektiklerini duyurmuşlardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal