Yeni Zelanda'daki Terörist İlk Duruşmasına Çıktı

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki Nur ve Linwood Camilerinde katliam gerçekleştiren teröristin ilk duruşması yapıldı.

05.04.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-10:22) Yeni Zelanda'daki Terörist İlk Duruşmasına Çıktı

Yeni Zelanda’nın Christchurch bölgesindeki Nur ve Linwood Camilerinde 50 kişiyi öldüren, 50 kişinin de yaralanmasına sebep olan teröristin Christchurch Yüksek Mahkemesindeki ilk duruşması gerçekleştirildi.

Yerel radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre ülkenin en yüksek güvenlikli Auckland Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrede bulunan 28 yaşındaki terörist, duruşmaya kamera yoluyla katıldı.

MÜSLÜMANLAR DURUŞMAYA KATILDI

Duruşmaya, ülkedeki Müslümanların dışında üst rütbeli emniyet görevlileri ve dünyanın farklı ülkelerinden gazeteciler katıldı.

Silahlı polislerin mahkeme dışında önlem aldığı duruşma sırasında oldukça sakin gözüken teröristin, hakimi ve avukatları görebildiği fakat duruşmayı izleyenleri göremediği belirtildi.

TUTUKLULUĞUNA KARAR VERİLDİ

Christchurch Yüksek Mahkemesi Hakimi Cameron Mander, 50 ayrı cinayet ve 39 da cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılanması kararı alınan teröristin 14 Haziran tarihindeki duruşmaya kadar Auckland Hapishanesi’nde tutulmasına karar verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal