Boeing'den Uçak Kazalarıyla İlgili Özür Mesajı

Boeing, "737 Max" tipi uçaklarda kazaya "MCAS" adlı sistemdeki hatanın sebep olduğunu belirterek, can kayıplarından dolayı özür diledi.

05.04.2019-00:15 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-00:23) Boeing'den Uçak Kazalarıyla İlgili Özür Mesajı

Amerikan uçak üreticisi Boeing, son zamanlarda gerçekleşen 738 MAX 8 kazalarında, Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemindeki (MCAS) bir hatanın payı olduğunu belirterek, yaşanan can kayıpları için özür diledi. 

"CAN KAYIPLARINDAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ"

Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Etiyopya Havayolları'na ve Endonezya Lion Havayolları'na ait Boeing 737 MAX 8 tipi uçakların düşmesiyle alakalı açıklamada bulundu. "737 MAX kazalardaki can kayıplarından dolayı özür dileriz." ifadesini yer veren Muilenburg, yaşamını yitiren yolcuların ve kabin görevlilerinin ailelerine taziyelerini iletti.

MCAS HATASI

Her iki kazanın da detaylarının ilgili hükümetlerin raporlarında ortaya konacağına dikkat çeken Muilenburg, "Ancak Etiyopya Havayolları'na ait uçak kazasının ilk inceleme raporlarına göre, her iki kazada da MCAS olarak bilinen sistemin hatalı hücum açısı bilgisi alması sonucu aktivite olduğu aşikardır." ifadesine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal