Yeni Zelanda'daki Saldırıya Arap Ülkelerden Cılız Tepki

Yeni Zelanda'da yapılan saldırıda 49 Müslüman hayatını kaybetmişti. Saldırıyla alakalı Türkiye çok sert tepki gösterirken, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise sadece baş sağlığı mesajı geldi.

16.03.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-15:23) Yeni Zelanda'daki Saldırıya Arap Ülkelerden Cılız Tepki

Yeni Zelanda'da dün olan çirkin saldırının sonrasında 49 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi de yaralanmıştı. Fakat saldırının yankıları bugün de sürüyor.

HRİSTİYAN EFENDİLERİNİ KIZDIRMAK İSTEMİYORLAR

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Yeni Zelanda saldırısı ile alakalı bir açıklama geldi. Fakat yapılan bu açıklamalar 'Hristiyan efendi'lerini kizdirmamak icin sessiz kalarak çok büyük bir tepki göstermedi.

SUUDİ ARABİSTAN VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNDEN BAŞ SAĞLIĞI

Yeni Zelanda'daki saldırıda iki Suudi Arabistan vatandaşının ölmesi ardından Suudi elçilik de, "Christchurch'de meydana gelen terör saldırısından sebeple derin bir üzüntü ve acı yaşıyoruz. Saldırıda ölenlerin ailelerine de baş sağlığı diliyoruz." sözlerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden ise, "Yeni Zelanda'da 'nefret suçu' sebebiyle hayatını kaybeden kişilerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Dünyayı nefretle mücadeleye davet ediyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri tolerans ülkesidir." biçiminde bir açıklama yaparak tepkilerden kaçındı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal