Yeni Zelanda Teröristinin Avusturya'daki Kimlikçiler Hareketi ile Bağlantılı Olduğu Belirlendi

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırarak 50 Müslümanı öldüren ırkçı teröristin bağlantılı olduğu oluşum ortaya çıkarıldı. Teröristin Avusturya'daki "Kimlikçiler Hareketi'nden" yardım aldığı belirlendi.

27.03.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-16:36) Yeni Zelanda Teröristinin Avusturya'daki Kimlikçiler Hareketi ile Bağlantılı Olduğu Belirlendi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Yeni Zelanda'daki saldırıyı yapan kişiyle Avusturya'daki 'Kimlikçiler Hareketi' arasında finansal destek ve bağlantı olduğu belirlenmiştir." dedi.

Bakanlar Kurulu ardından basına açıklamalar yapan Kurz, Avusturya'da aşırıcılığın hiçbir türüne yer olmadığını ifade ederek bunu yaymaya uğraşan her grup veya kişiyle kanunlar kapsamında mücadele edileceğini ifade etti.

"SALDIRGANLA, "KİMLİKÇİLER HAREKETİ "ARASINDA FİNANSAL DESTEK DE TESPİT EDİLDİ"

Kurz, Yeni Zelanda'da iki camiye terör saldırısı yapan Avustralya kökenli teröristle aşırı sağcı "Kimlikçiler Hareketi" Sözcüsü Martin Sellner'in bağlantısının meydana çıkarıldığını söyleyerek "Yeni Zelanda'daki saldırıyı yapan kişiyle Avusturya'daki 'Kimlikçiler Hareketi' arasında finansal destek ve bağlantı olduğu belirlenmiştir." sözlerini kullandı.

Bağlantının ayrıntılı biçimde soruşturulacağını altını çizen Kurz, Kimlikçiler Hareketi'nin kapatılması ile alakalı İçişleri ve Adalet bakanlarıyla görüştüm. Bu oluşuma karşı her iki bakanlık da tüm imkanlarını seferber edecek." dedi.

BAĞLANTIYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Avusturya'da geçen pazartesi, Yeni Zelanda'da iki camiye yaptığı terör saldırısıyla 50 kişiyi öldüren Avustralyalı terörist ile Kimlikçiler Hareketi Sözcüsü Sellner arasında bir bağlantı olabileceği nedeniyle soruşturma açılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, evinde arama yapılan Seller'e, soyadı Avustralyalı teröristle aynı olan bir hesaptan bin 500 avro para yardımı yapıldığı belirlenmişti.

KİMLİKÇİLER HAREKETİ GÖÇMEN VE MÜLTECİ KARŞITLIĞIYLA BİLİNİYOR

Aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi, mülteci, göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla tanınıyor. Avusturya'da Müslümanlara ait çok sayıda kurum ve kuruluşa dönük ırkçı içerikli pankart ve yazılarla saldırıda bulunan aşırı sağcı oluşum, Avrupa'nın "göçmenler ve Müslümanlardan arındırılmasını" istiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal