Alman Hükümetinde 'Suudi Arabistan' Çatlağı

Almanya meclisinde Suudi Arabistan'a silah satışını askıya alan karar sonrası savunma şirketi Lürssen'in devriye botları satışı koalisyon ortakları arasında krize sebep oldu.

27.03.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-15:52) Alman Hükümetinde 'Suudi Arabistan' Çatlağı

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi yetkililerce öldürülmesi sonrası Suudi Arabistan'a silah satışını askıya alan Almanya, bir sanayi şirketinin Suudi'lere devriye botları satmasıyla çıkmaza düştü.

Bremen merkezli Lürssen şirketinin Wolgaster tersanesinde üretilen devriye botlarının 20 tanesi, Suudi Arabistan’a satıldı. Siparişten geri kalan 20 devriye botunun ise Suudi Arabistan’a silah ihracatının askıya alınması nedeniyle teslim edilmemesi, hükümet ortakları Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ve Sosyal Demokrat Parti SPD’yi arasında anlaşmazlığa sebep oldu.

SİLAH SATIŞI DİPLOMATİK KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU); devriye botlarının zırhlı olmadığını ve ağır silahlarla donatılmadığını, kaçakçılığın önlenmesi ve korsanlıkla mücadele amacıyla tasarlandığını ve Suudi Arabistan’la askıya alınan silah ihracatını kapsamadığını söylerken, Sosyal Demokrat Parti SPD’li vekiller, devriye CSB 40 tipi botlarının 20 kişilik mürettebatı bulunduğunu botlarda oldukça iyi silahlanmış 20 milimetrelik bir top ve iki ağır makineli tüfek ekipmanını bulunduğunu bundan dolayı da koalisyon ortakları Hristiyan Birlik Partileri’nin federal hükümetin politik ilkelerini ihlal ettiğini savunarak, satışın durdurulmasını talep etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal