ABD Bildiğiniz Gibi: Türkiye, İran Yaptırımlarını Uygulamalı

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Mandelker, Türkiye’ye İran yaptırımlarını uygulama çağrısı yaptı.

27.03.2019-15:47 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-15:36) ABD Bildiğiniz Gibi: Türkiye, İran Yaptırımlarını Uygulamalı

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Sigal Mandelker, Türkiye'den İran'a yönelik yaptırımları "agresif bir şekilde” uygulamasını beklediklerini belirtti.

İran rejimi tarafından yaptırımları baypas etme niyetiyle kurulan "geniş çaplı bir ağ” tespit ettiklerini söyleyen Mandelker, bu ağın İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki paravan şirketlerden oluştuğunu aktardı.

"TÜRKİYE, YAPTIRIMLARI UYGULAMALI"

 

Türk yetkililer ile IŞİD ile mücadele konusunda da işbirliği yaptıklarını vurgulayan ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Mandelker şu ifadeleri kullandı:

"Diğer ülkelere olduğu gibi Türkiye'ye de mesajımız, yaptırımların agresif bir şekilde uygulanmasıdır… Biz, şirketlerin ya da ülkelerin, bilmeyerek, ya da bilerek, İran rejiminin hileli tezgahı olduğuna inandığımız bir ağda yakalanmalarını görmek istemiyoruz. Tıpkı dün harekete geçerek bu döviz tezgahında yer alan Türk şirketlerini yaptırım kapsamına dahil ettiğimiz gibi, gelecekte de yaptırımlarımızı İran Devrim Muhafızları, Kudüs Gücü, İran Savunma Bakanlığı, ve İran rejimi ile ilişkili olanların, habis ve alçakça faaliyetlerine destek olan diğer şirketlere uygulayacağız.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal