Yabancı Savaş Uçakları Trablus'taki Yerleşim Bölgelerini Vurdu

Libya'nın doğusundaki askeri kuvvetlerin lideri General Halife Hafter'in emriyle yabancı savaş uçaklarının Trablus'ta yerleşim bölgelerini vurduğu belirtti.

29.04.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-08:53) Yabancı Savaş Uçakları Trablus'taki Yerleşim Bölgelerini Vurdu

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "UMH, savaş suçlusu Halife Hafter'in emriyle yabancı ülkelerin savaş uçakları tarafından başkent Trablus'un, yoğun nüfusun bulunduğu Ebu Selim belediyesine gerçekleştirilen, sivillerden ölümlere ve yaralanmalara sebep olan hava saldırısını en sert şekilde kınamaktadır."sözleri aktarıldı.

Yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne, büyük devletlere ve uluslararası topluma, saldırıların sonlandırılması, sivillerin korunması ve bu saldırıya destek veren yabancı ülkelere ilişkin bir an önce inceleme başlatılarak cezalandırılmaları noktasında sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yapıldı.

HAFTER GÜÇLERİ PETROL TESİSLERİNİ ELE GEÇİRDİ

Bunun yanı sıra Hafter'e bağlı silahlı kuvvetlerin, Libyalıların temel gelir kaynağı olan petrol tesislerini ele geçirdiği bildirilen açıklamada, bunun uluslararası petrol piyasalarında karmaşaya sebep oalcağı uyarısında bulunuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal