New York Times: Trump'ın İran Yaptırımları Savaşa Sürükleyebilir

New York Times, Trump hükümetinin İran'a daha fazla yaptırım uygulaması halinde ABD'nin yeni bir savaşa girebileceğini yazdı.

29.04.2019-08:42 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-08:36) New York Times: Trump'ın İran Yaptırımları Savaşa Sürükleyebilir

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, "Trump, İran'a daha fazla yaptırım uygulamak niyetinde. Bu bizi savaşa sürükleyebilir" adlı yazısında İran'a uygulanabilecek yaptırımlar ve olası durumlardan bahsetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz sene Lübnan Hizbullahı'na giden fonu kesmek amacıyla İran petrolüne yaptırım uygulayıp Çin, Hindistan, Türkiye, Güney Kore ve Japonya gibi büyük petrol alıcı ülkeleri muaf tutarak nabız yokladığı belirtilen makalede, Tahran hükümetinin bu yaptırım karşısında sessiz kalmasından daha da cesaretlenen Trump'ın, şimdi de söz konusu ülkelere İran'dan petrol alımlarını kesmesi amacıyla için baskı yapmaya başladığı vurgulandı.

TRUMP İRAN'I CEZALANDIRMAK NİYETİNDE

Trump hükümetinin, İsrail ve müttefikleri adına bölgedeki aktiviteleri nedeniyle İran'ı cezalandırmak istediğine belirtilirken, "ABD hükümeti, Tahran'ı nükleer faaliyet noktasında eski Başkan Barack Obama hükümeti ile müzakere edilenlerden çok daha katı şekilde kontrol altına almaya çalışıyor." ifadesi kullanıldı.

Bunun yanı sıra, makalede İran'a artarak devam eden yaptırımların ABD için tehlikeli bir duruma geldiği belirtilerek, şu sözler aktarıldı:

"Bu provoke edici yaptırımlar, İran'ı yeniden büyük ölçüde uranyum zenginleştirmeye ve ABD'nin cevap vermesini zorunlu kılan Amerikalılara olası bir saldırıya nedne olabilir. ABD'yi Başkan Trump'ın engellemeye çalıştığını söylediği yeni bir Orta Doğu savaşına itebilir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal