Venezuela'daki Elektrik Kesintisi Sebebinin Sabotaj Olduğu Açıklandı

Venezuela İletişim, Turizm ve Kültürden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, ülkede meydana gelen elektrik kesintisinin, sabotajdan kaynaklandığı açıkladı

23.07.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-11:03) Venezuela'daki Elektrik Kesintisi Sebebinin Sabotaj Olduğu Açıklandı

Bu yıl dört defa elektrik gesintisi yüzünden karanlıkta kalan Venezuela'da, 16 eyalet ile başkent Caracas'ın önemli bölümünde meydana gelen beşinci kesinti, birçok bölgede hala devam ediyor.

Devlet televizyonuna telefonla bağlanan Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, ilk tespitlere göre kesintinin, elektromanyetik sabotajdan kaynaklandığını açıkladı. Rodriguez, sabotajın, "ülkenin en önemli elektrik üretim merkezi Guri'ye düzenlendiğini" ve kesintinin en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet kuvvetlerinin, ülkedeki huzuru garanti altına almak için görev başında olduğunu belirtti.

MUHALİF LİDER HÜKÜMETİ SORUMLU TUTTU  

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido da sosyal medya hesabından kesinti hakkında açıklama yaptı.

Kesintiden hükümeti sorumlu tutan Guaido, AN'nin bugünkü oturumlarının sokakta yapılacağını açıkladı.    

 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal