14 AB Ülkesi Göçmenlerin Paylaşılmasına İlişkin Anlaşmayı Kabul Etti

Almanya ve Fransa'nın önerisiyle Avrupa Birliği üyesi olan 14 ülke, Akdeniz'de kurtarılan göçmenlerin paylaştırılmasını öngören "dayanışma mekanizmasını" kabul etti

23.07.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-10:41) 14 AB Ülkesi Göçmenlerin Paylaşılmasına İlişkin Anlaşmayı Kabul Etti

Avrupa Birliği'ne üye 14 ülke Akdeniz'de kurtarılan sığınmacıların paylaştırılmasını öngören mekanizmayı kabul etti. Söz konusu kararı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kamuoyuna açıkladı.

Avrupa Birliği üyesi 14 ülke, Akdeniz'de kurtarılan sığınmacıların paylaşılması amacıyla Almanya ve Fransa tarafından önerilen "dayanışma mekanizmasını" kabul etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 28 üye ülkenin dış ve içişleri bakanlarını bir araya toplayan Paris'teki zirvenin neticesini bu şekilde kamuoyuna duyurdu.

SÖZ VEREN ÜLKELER  

Macron, 14 ülkeden sekizinin de yeni mekanizmaya "aktif" katılım sözü verdiğini duyurdu. Reuters'in Fransız hükümet çevrelerine dayandırdığı haberine göre bu ülkeler Almanya ve Fransa'nın yanı sıra Portekiz, İrlanda, Finlandiya, Litvanya, Hırvatistan ve Lüksemburg.

Macron Paris'te yaptığı açıklamada diğer ülkeleri de Akdeniz'de kurtarılan sığınmacıların paylaşımına ilişkin mekanizmaya katmak için adımlar atacaklarını belirtti.

İTALYA KARŞI ÇIKTI  

Öneriyi reddeden ülkelerin başında İtalya geliyor. Roma, Akdeniz'de sığınmacıları kurtarma gemilerinin limanlarına yanaşmasına izin vermiyor.

İtalya ve Malta geçtiğimiz hafta Finlandiya'daki Avrupa Birliği içişleri bakanları zirvesinde sözkonusu öneriyi reddetmişti. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini Paris'teki zirveye de katılım sağlamadı.

Macron zirve öncesinde de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve Uluslararası Göç Örgütü Başkanı Antonio Vitorino ile bir araya geldi. Grandi ve Vitorino zirvede alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Bu durumda ortak hareket edilmesi herkesin çıkarınadır" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal