Venezuela Ordusu, ABD Gemisi Midnight Stone'a Saldırı Tehdidinde Bulundu

ABD'den yola çıkan ve içinde insani yardım olduğunu iddia eden Midnight Stone adlı gemi, Venezuela ordusu tarafından tehdit edildi. Venezuela ordusu, geminin Venezuela karasularına girmesi durumunda saldırıya uğrayacağını söyledi.

25.02.2019-17:24 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-17:16) Venezuela Ordusu, ABD Gemisi Midnight Stone'a Saldırı Tehdidinde Bulundu

ABD uyruklu insani yardım taşıyan iki yük gemisi Venezuela donanmasının tehdidiyle karşı karşıya gelince Curacao’da demirlemek mecburiyetinde kaldı. Dokuz tane konteynerle yüklü olan Midnight Stone adlı geminin Venezuela sahilinden 65 kilometre mesafede yer alan Curacao’nun Willemstad Limanı'nda beklemeye başladığı kaydedildi.

GEMİDE BULUNAN MUHALİFTEN AÇIKLAMA

Gemide olan muhaliflerden bir tanesi olan Nicola Stasi, Venezuela Donanması bayrağı taşıyan bir firkateynin ülke karasularına girdikleri anda, Midnight Stone'a hızla yaklaştığını duyurdu. Stasi, fırkateynin komutanıyla gerçekleştirdiği konuşmayı, "Saygılı bir sohbetti, fakat bir yerde bana, ‘eğer karasularımıza girerseniz, saldırıya uğrayacaksınız’ dedi" sözlerini kullandı.

50 TON YÜKLÜ OLAN BİR BAŞKA GEMİ BEKLİYOR

Stasi bu tehdit ardından, kargo ve mürettebatın emniyetini tesis etmek için temkinli davranmaya karar verildiğini duyurdu. Bu esnada Curacao’da Seven Seas isimli bir başka gemiye Venezuela'ya gönderilmek üzere, 50 ton daha yardım yüklendi. Geminin kaptanı Carlos Quintavalle, görevliler sınırı açana dek kargoyu taşımayacağını ifade etti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal