Venezuela - Kolombiya Sınırındaki Gerginlik Azaldı

Kolombiya-Venezuela sınırında geçtiğimiz gün yoğun çatışmalar yaşanan iki uluslararası köprü ve civarında bugün küçük gerginlikler dışında herhangi bir çatışma söz konusu olmadı.

25.02.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-12:40) Venezuela - Kolombiya Sınırındaki Gerginlik Azaldı

Kolombiya-Venezuela sınırında geçtiğimiz gün yoğun çatışmalar yaşanan iki uluslararası köprü ve civarında bugün küçük gerginlikler dışında herhangi bir çatışma söz konusu olmadı.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun önderliğindeki muhaliflerin ABD tarafından gönderilen "insani yardım" malzemelerini ülkelerine sokma girişiminin ardından yoğun çatışmaların meydana geldiği Simon Bolivar ve Francisco de Paula Santander köprülerinde gerginlik büyük ölçüde düştü.

SINIRDAKİ GERGİNLİK AZALDI

Kolombiya'nın Venezuela ile sınır bölgesi Cucuta'da geçtiğimiz gün Venezuela muhalefetinin başarısızlıkla sonuçlanan ülkeye "İnsani yardım" sokma teşebbüsünden sonra Venezuelalı güvenlik kuvvetleri ve muhalifler arasında yoğun çatışmaların meydana geldiği Uluslararası Simon Bolivar Köprüsünde gerginlik oldukça azaldı. Çatışmanın yaşandığı gün yakılan tankerin yer aldığı bölümde toplanan ve Venezuela tarafına taş atan grup Venezuelalı güvenlik kuvvetler tarafından dağıtıldı.

156 VENEZUELALI ASKER KOLOMBİYA’YA KAÇTI

Diğer yandan Kolombiya göçmenlik idaresi Migracion Colombia'nın açıklamasına göre, Venezuela'yı terk ederek Kolombiya’ya geçen asker sayısının 156'ya çıktığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada, Cucuta şehrinin bağlı olduğu Norte de Santander yönetim bölgesinde 146, güneyindeki Arauca yönetim bölgesinde 10 askerin Kolombiya’ya sığındığı bildirildi.

YALNIZCA İKİ KAMYON GEÇEBİLDİ

Bu sırada Venezuelalı muhalifler "insani yardım" teşebbüsüyle alakalı olarak başkent Caracas’ta düzenledikleri basın toplantısında 23 Şubat'ta ülkeye yalnızca 2 tırın girebildiğini açıkladı.

Söz konusu bölgede çıkan çatışmalarda ise 14 ile 25 kişinin yaşamını yitirdiği belirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal