Venezeula Devlet Başkanı Maduro'dan ABD'ye Darbe Cevabı: Hazırız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin darbe tehditlerine cevap verdi. Maduro, yapılacak bir müdahaleye karşı hazır olduklarını ve ülkeyi koruyacaklarını söyledi.

05.02.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-15:46) Venezeula Devlet Başkanı Maduro'dan ABD'ye Darbe Cevabı: Hazırız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin rejim değişikliği arzularına teslim olarak vatanına ihanet etmeyeceğini ve tarihin onu 'vatan haini' olarak anımsamasına izin vermeyeceğini kaydetti. ABD Başkanı Donald Trump'ın "Venezuela'ya askeri müdahale seçenekler içinde" çıkışına cevap veren Maduro, ülkeyi ABD işgalinden korumaya hazır olduklarını ifade etti.

'VATAN HAİNİ OLMAYACAĞIM'

Russia Today (RT) İspanyolcaya açıklamalar yapan Venezuel lideri Nicolas Maduro, "Tarihin beni nasıl yazacağı umrumda değil. Vatan haini, güçsüz bir adam, halkına verdiği sözlere sırtını dönen biri gibi olmayacağım" dedi.

TRUMP'A YANIT

Muhalif lider Juan Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak kabul eden ABD, AB üyeleri ve diğer devletlere bir defa daha seslenen Maduro, 'Bütün dünyaya ABD Başkanı Donald Trump'ın çılgınlıklarını kınama ve durdurma çağrısı yapmak için' bütün iletişim kanallarını kullandığının altını çizdi.

'ABD İŞGALİNE KARŞI HAZIRIZ'

Venezuela halkının ülkeyi ABD işgalinden korumaya hazır olduğunu ifade eden Maduro, "Böyle bir çatışmanın olmaması için Tanrı'ya dua ediyorum" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal