Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Erken Seçim Teklifi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, çoğunluğu muhaliflerden oluşan Ulusal Meclis'in yenilenmesi amacıyla erken seçim çağrısında bulundu

21.05.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-10:51)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, çoğunluğu muhaliflerden oluşan Ulusal Meclis'in yenilenmesi amacıyla erken seçim çağrısı yaptı. Maduro, "Son 5 senedir meşruiyeti bulunmayan yegane yasama organını meşrulaştıracağız. Ulusal Meclis için erken seçime gidelim ve kimin halk desteğine sahip olduğunu görelim" şeklinde konuştu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, çoğunluğu muhaliflerden oluşan Ulusal Meclis'in (AN) yenilenmesi için erken seçim çağrısında bulundu.

Aylardır derin bir siyasi kriz geçiren Venezuela'da, iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) üyeleri, Maduro'nun yüzde 68'le kazandığı seçimlerin birinci yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen mitingte bir araya geldi. Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores önünde düzenlenen mitingte konuşma alan Maduro, ülkedeki krizin ana noktasını meydana getiren muhalif AN'nin yenilenmesi amacıyla seçimlere gitmeyi teklif etti.

Maduro, "Son 5 senedir meşruiyeti olmayan yegane yasama organını meşrulaştıracağız. Ulusal Meclis için erken seçime gidelim ve hangi tarafın halk desteğine sahip olduğunu görelim. Bakalım kimin halkta karşılığı var, bakalım kim kazanacak." şeklinde ifadelerde bulundu.

OSLO'DAKİ GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ  

Venezuela muhalefeti ile Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen görüşmelere ilişkin açıklamalar da yapan Maduro, görüşmelerin Norveç hükümeti sayesinde gerçekleştirildiğini ve olumlu geçtiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal