'Hamas le İsrail Arasında 6 Aylık Ateşkes'

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde iktidarda bulunan Hamas ile İsrail arasında geçici ateşkese varıldığını duyurdu. Hamas ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

21.05.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-10:23)

İsrail'in Kanal 12 televizyonuna yansıyan haberde, Birleşmiş Milletler ve Mısır'ın ara buluculuğunda Hamas ile İsrail arasında 6 aylık ateşkes anlaşması sağlandığı iddia edildi.

Geçici ateşkes çerçevesinde Hamas, Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilecek protestolarda Filistinlileri sınırdan 300 metre uzak tutacak.

Buna karşılık Tel Aviv yönetimi, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini 15 mile çıkarak, İsrail üzerinden tıbbi ve insani yardımların Gazze'ye giriline müsaade edecek.

HAMAS İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan, Hamas sözcüsü Fevzi Berhum Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail basınında yer alan, Hamas ile 6 aylık ateşkese varıldığı yönündeki haberler doğru değil." ifadelerine yer verdi. 

Berhum, İsrail'in bütün anlaşmaları gerçekleştirmesi halinde ateşkese varılacağının altını çizdi.

İsrail'in 4-5 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ikisi hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit olmuş, 150 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail, 2006 yılından bu yana yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal