Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Eski İstihbarat Şefi Figuera Darbe Planına Yardımcı Oldu

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD'nin desteğiyle kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'ya bağlılığını açıklayan eski Venezuela Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı Manuel Cristopher Figuera'yı 'hain' olarak nitelendirerek, darbe girişimine destek olduğunu belirtti.

11.05.2019-12:26 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-12:18)

Venezuela'da önceki hafta Guaido'nun çağrısıyla başlatılan darbe girişimi başarısızlıkla neticelenmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaptığı açıklamada, daha önce kendisini 'geçici devlet başkanı' olarak ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'ya bağlılığını açıklayan Venezuela Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı General Manuel Cristopher Figuera'yı 'hain' ilan ederek, darbe girişiminin planlanmasına katkı sağladığını belirti.

ABD FIGUERA'NIN YAPTIRIMLARINI KALDIRMIŞTI

ABD hükümeti, Maduro'ya karşı durarak muhalefet saflarına geçen Figuera'ya uygulanan yaptırımları kaldırdığını duyurmuştu.

Reuters'in haberine göre, yaptığı bir konuşmada Maduro'nun, Savunma Bakanı Vladimir Padrino ve Yüksek Mahkeme Başyargıcı Maikel Moreno’ya tam güven duyduğunu belirttiğini aktardı.

Önceki hafta ABD görevliler, ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin, darbe girişiminin öncesinde Padrino ve Morene ile görüşmeler yaptığını iddia etmişti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal