Endonezya'da Ramazan Ayına Özel Ek Maaş Desteği

Endonezya'da Ramazan ayına özel ek bayram maaşı çalışanların yüzünü güldürüyor.

11.05.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-12:05)

Endonezya'da ülkede aile birlikteliğinin vurgulandığı ve en uzun tatil döneminin yaşandığı Ramazan Bayramı'nda, çalışanların bayram etkinliklerine katkı sağlamak için ek maaş ödemesi yapılıyor.

Ramazan ayı için Dini Bayram Ödeneği (THR) veya 13’üncü maaş olarak da bilinen ek maaş ödemesinin tüm şirketlerin bünyesindeki tüm çalışanlara ödeme zorunluluğu bulunuyor.

Endonezya İşgücü Bakanlığına bağlı İşçi Refahı Sosyal Hizmetler Alt Daire Başkanı Bondet Yudaswarin yaptığı açıklamada, ''Ülkede özellikle Ramazan Bayramı’nda aile üyelerinin bir araya gelmesi ve ihtiyaçların giderilmesi için THR ödemesine ilişkin 1994 senesinde ilk düzenlemeler yapıldı ve sonraki senelerde yapılan çeşitli düzenlemelerle de zorunlu hale geldi.'' sözlerini kullandı.

ÖDEMEYEN ŞİRKETLERE CEZA UYGULANIYOR

Söz konusu ödemenin bayramdan en az bir hafta önce yapılması gerektiğini belirten Yudaswarin, ''Kamu ya da özel firmalar fark etmeksizin tüm şirketler çalışanlarına ödemek zorunda. THR ödemesini ihlal ettiği belirlenen şirketlere ceza uyguluyoruz. Çalışanların tam ek maaş ödemesi alması için de bir sene çalışma zorunluğu bulunuyor. Daha az çalışanlara ise çalışılan süreye göre yapılan hesaplamalar ile yine ek ödeme yapılıyor.'' açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal