Venezuela: ABD, Türkiye'nin Hami Devlet Olması Teklifimizi Reddetti

Venezuela'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, Türkiye'nin 'hami devlet' olmasını teklif ettiklerini, fakat ABD'nin bu teklifi kabul etmediğini açıkladı

16.05.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:13)

Venezuela'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, ülkesinin Washington Büyükelçiliğinin korunması amacıyla Türkiye'nin 'hami devlet' olmasını teklif ettiklerini, fakat ABD'nin bu teklifi reddettiğini açıkladı.

TÜRKİYE TEKLİFİNİ REDDETTİLER  

Moncada, BM Genel Merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD hükümetinin, Venezuela'nın Washington Büyükelçiliğinin boşaltılması kararı hakkında açıklamalar yaptı. ABD ile Venezuela arasında diplomatik ilişkilerin bitirildiğii ve Viyana Sözleşmesi'ndeki diplomatik ilişkiler doğrultusunda ABD'nin başkent Caracas'taki büyükelçiliği için üçüncü bir ülke olan İsviçre'yi ''koruyucu devlet'' olarak seçtiğini söyleyen Moncada, ''Biz de Türkiye'yi hami devlet olarak teklif ettik. Teklifimize 'biz sizi tanımıyoruz' diyerek hayır dediler, Guaido'yu tanıdıklarını söylediler.'' ifadesinde bulundu.

ABD'DEN WASHINGTON BÜYÜKELÇİLİĞİNİ BOŞALTMA KARARI  

ABD hükümeti, protestocu ve aktivistlerin içinde bir süredir içinde nöbet tuttuğu Venezuela'nın Washington Büyükelçiliğini boşaltmak amacıyla yasal süreç başlattığını duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido yönetimine ait olduğunu ileri sürerek, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu tanımadıklarını, bu sebeple Maduro'ya destek veren protestocuların elçilikte bulunmasının "yasa dışı" olduğunu iddia etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal