UNICEF İsrail'in Katliamlarını Duyurdu

UNICEF, son 5 hafta içinde İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze'deki "barışçıl protestolarda" 5 çocuğun şehit olduğunu, yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı.

04.05.2018-15:08 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-14:40) UNICEF İsrail'in Katliamlarını Duyurdu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), son 1 ay içinde Gazze'deki büyük "barışçıl eylemlerde " 5 Filistinli çocuğun şehit olduğunu, yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı.

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Gazze’nin çocukları, çok daha iyisine layık" diye konuştu.

Gazze'deki elektrik kesintilerinin, akaryakıt, ilaç ve malzeme problemlerinin zaten kırılgan olan sağlık sistemini daha da güçleştiğini ve yaralıların tedavilerini yapılamadığını ifade eden Cappelaere, "Fiziksel yaralanmalara ek olarak, çocuklar ciddi endişe ve travma belirtileri gösteriyor’’ diye konuştu.

Gazze’nin İsrail sınırında Filistinliler tarafından 30 Mart tarihinden bu yana yapılan barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü protestolarına da değinen direktör Cappelaere, bu süre zarfında geniş çaplı "barışçıl gösterilerde" 5 çocuğun şehit olduğunu, yüzlercesinin de yaralandığını öne çıkardı.

Direktör Cappelaere, UNICEF Özel Temsilcisinin İsrail güvenlik güçleri tarafından kalbine yakın bir yerden vurulan 14 yaşındaki Gazzeli çocuğu dün seyahat ettiğini, çocuğun 2 hafta hastanede kaldıktan sonra tedavisinin evinde sürdüğünü ifade etti.

Gazzeli çocukların yarısının insani yardımlara dayanarak yaşama sarıldığına vurgu yapan Cappelaere, bölgedeki çocukların dörtte birinin de psikolojik bakıma ihtiyaç duyduğunu öne çıkardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal