Nobel Edebiyat Ödülü 2018'de Verilmeyecek

Nobel Edebiyat Ödülü'nü veren İsveç Akademisi'nde cinsel saldırı iddiaları ve olayları sebebiyle gelen istifalar, ödülü de engelledi.

04.05.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-12:06) Nobel Edebiyat Ödülü 2018'de Verilmeyecek

Nobel Edebiyat Ödülü'nü veren İsveç Akademisi'nde cinsel saldırı iddiaları ve olayları sebebiyle gelen istifalar, ödülü de engelledi. İsveç Akademisi, 2018 Nobel Edebiyat Ödülü'nü bu yıl erteleyip 2019'da açıklayacağını ifade etti.

Nobel Edebiyat Ödülü tarihinde ilk defa böyle bir durum yaşanırken, 2019'da ödülün iki tane verileceği açıklaması yapıldı.

Akademi üyelerinden olan şair Katarina Frostenson’un eşi Fransız fotoğrafçı Jean-Claude Arnault’a, 18 kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yapılmıştı. Arnault’un 6 ödülün kazananını resmi açıklamadan önce sızdırdığı da iddialar arasında yer almıştı.

İsveç Akademisinde olaylar şu şekilde işliyor. Akademinin 18 üyesi ömür boyu bu göreve getiriliyor ve istifa edemiyor. Fakat isteyen üyeler toplantılara katılmamayı seçebiliyor. Akademiye yeni üye seçilmesi için ise 12 üyenin oy vermesi gerekiyor. İsveç Kralı 16. Gustaf, akademinin varlığını sürdürebilmesi amacıyla üyelerin istifa etmesi ve yerlerine başkalarının getirilmesinin önünü açacak değişiklikleri yapmayı kabul etmişti.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal