UMH: 'Cenevre Toplantılarına Katılıma' Olumlu Yaklaşıyoruz

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Mişri, Libya’da kalıcı ateşkes sağlamayı hedefleyen, Cenevre’deki 5+5 toplantılarına katılma çağrılarına olumlu yaklaştıklarını fakat Halife Hafter’in saldırılarına hala devam ettiğini söyledi.

24.02.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-16:10) UMH: 'Cenevre Toplantılarına Katılıma' Olumlu Yaklaşıyoruz

Başkent Trablus’ta yaptığı basın toplantısında konuşan Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, ülkede savaş ve insani sorunların bitmesini istediklerinin altını çizerek, "Birleşmiş Milletler’den (BM) askeri alandaki görüşmelerde bir ilerleme kaydedilinceye kadar siyasi görüşmelerin ertelenmesi talebinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Mişri, askeri komite görüşmelerinde hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirterek, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in Moskova’da ateşkesi kabul etmediğini ve Trablus’a gerçekleştirdiği saldırılarla askeri gerginliği en üst seviyeye çıkardığını kaydetti.

Amaçlarının savaşı ertelemek değil tamamen sonlandırmak ve akan kanı durdurmak olduğunu söyleyen Mişri, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Müzakerelere tekrar dönme çağrılarına yaklaşımımız olumlu fakat önce saldırganların silahlı güçlerini geri çekmeleri gerekiyor. Ateşkes konusunda ilerleme yaşanmadığı müddetçe müzakerelere tekrar başlamayacağız."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal