Ukrayna Yarın Sandık Başına Gidiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in parlamentoyu feshetmesi sebebiyle ülkede yarın erken milletvekili seçimi düzenlenecek

20.07.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-19:43) Ukrayna Yarın Sandık Başına Gidiyor

Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in parlamentoyu feshetmesi sebebiyle yarın halk, milletvekillerini belirlemek üzere oy kullanacak.

"Verkhovna Rada" olarak adlandırılan 450 sandalyeli parlamentosuna, seçim sistemi sebebiyle 225 milletvekili siyasi partilerin aday listesinden, diğer milletvekilleri ise "seçim bölgesi" listesinden girecek.

Rusya'nın kontrolündeki Kırım'da ve ayrılıkçıların kontrolünde olan Donbas'ta toplam 26 bölgede sandık kurulmayacak. Bu bölgelerde oylama yapılamayacağı için 199 bölgeden milletvekilleri çıkabilecek.

Ukrayna Merkez Seçim Komitesinin açıklamasına göre, seçimde 22 siyasi parti listesinden 2 bin 746 aday yarışacak. 199 seçim bölgesi listesi için ise hem partili hem de bağımsız olmak üzere 3 bin 85 aday seçime girecek.

Yapılan anketlere göre, Zelenskiy'in Halkın Hizmetkarı partisi yüzde 49,5, Rusya yanlısı Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun yüzde 10,5, eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun partisi Avrupa Dayanışması'nın yüzde 7,7 oy alacağı tahmin ediliyor.

Vladimir Zelenskiy, Mayıs ayında yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde yüzde 73,22 oy alarak devlet başkanlığı görevine gelmiş, göreve geldikten hemen sonra 8. Dönem Ukrayna Parlamentosunu fesheden ve 21 Temmuz'da erken parlamento seçimleri yapılmasını öngören kararname imzalamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal