Ukrayna, Rusya'dan Petrol İhraç Edemeyecek

Rusya, Ukrayna'nın yaptırımlarına karşılık olarak Rus petrol ve petrol ürünlerinin bu ülkeye ihracına yasakladığını duyurdu.

18.04.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-15:15) Ukrayna, Rusya'dan Petrol İhraç Edemeyecek

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'ya petrol ve petrol ürünleri satışının yasaklandığını açıkladı. 

Başbakan Medvedev, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'ya uygulamaya başladığı yaptırımlara karşılık hükümetin de yaptırım kararı aldığını belirtti. 

Ukrayna'dan bazı ürünlerin Rusya'ya ithalatı için yasak listesini daha kapsamlı hale getirdiklerini söyleyen Medvedev, geçen yılki maliyeti ile 250 milyon dolarlık makine ürünleri, hafif sanayi ve metal işleme alanlarında kullanılan ürünlerin yasaklı mallar listesine girdiğini kaydetti. 

Bazı Rus mallarının ise Ukrayna'ya özel izine tabi olarak ihraç edileceğini aktaran Medvedev, "Ukrayna'ya Rus petrol ve petrol ürünlerinin ihracatı yasaklandı." diye konuştu. 

Medvedev, yaptırım kararlarının birkaç gün önce bakanlar kurulunda imzalandığını hatırlattı. 

Ukrayna, son olarak Rusya'dan alınan demir yolu işlerinde kullanılan elektronik malzeme, otomasyon ve haberleşme cihazı ile vagonlarda kullanılan bazı yedek parçaları yaptırım listesine dahil etmişti.

Ayrıca yiyecek-içecek paketlemede kullanılan Rus malı şişe, teneke kutu ve benzeri ambalaj ürünleri yaptırıma tabi olan ürünler listesinde yer almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal