Kuzey Kore Lideri Kim, Putin’in Daveti Üzerine Rusya’yı Ziyaret Edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Nisan ayı içerisinde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la Rusya’da ikili bir görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

18.04.2019-14:51 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-14:40) Kuzey Kore Lideri Kim, Putin’in Daveti Üzerine Rusya’yı Ziyaret Edecek

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, “Kuzey Kore lideri Kim Jong-un nisan ayının ikinci yarısında, Vladimir Putin’in daveti üzerine Rusya’yı ziyaret edecek” bilgisi paylaşıldı.

Fakat yapılan açıklamada görüşmenin nerede düzenleneceği gibi detaylar belirtilmedi.

GÜRÜŞME KUZEY KORE SINIRININ YAKININDA GERÇEKLEŞECEK

Daha önce Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, Kim’in Rusya’ya kendi zırhlı treniyle gideceğini belirtmişti. Ajansın haberinde, Kim ile Putin’in Rusya’daki görüşmesinin Kuzey Kore sınırının yakınlarında bulunan Vladivostok şehrinde düzenleneceğini bildirmişti.

KİM'İN BİR SONRAKİ DURAĞI ÇİN 

Yerel Rus İzvestiya gazetesi de, ismini belirtmediği Rusya Dışişleri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Putin ve Kim’in görüşmesinin Vladivostok’ta düzenlenmesinin planlandığını yazmıştı. Gazeteye göre Putin Kuzey Koreli mevkidaşıyla görüşmesinden sonra 26-27 Nisan’da yapılacak bir zirve için Çin’i ziyaret edecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın...


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal