Türkiye'den, Arap Ligi Zirvesi'nde Alınan Karara Tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Zirvesin'nde Türkiye'nin Afrin'den askerlerini çekmesinin istenmesi üzerine, "Bu açıklama büyük bir talihsizliktir" dedi.

17.04.2018-22:16 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-22:07) Türkiye'den, Arap Ligi Zirvesi'nde Alınan Karara Tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi Zirvesi'nde Türkiye'nin Afrin'deki askerlerini çekmesi talebine ilişkin, "Suriye krizinin en başından beri ülkede kan ve gözyaşının sonlandırılması, şiddetin azaltılması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve yerlerinden edilen milyonlarca insana kucak açılması kapsamında ağır bir sorumluluk üstlenen Türkiye'nin yaptıklarının görmezden gelinmesi hakkaniyetle bağdaşmayan büyük bir talihsizliktir." değerlendirmesi yaptı.

"ZEYTİN DALI HAREKATI'NIN AMACI İDRAK EDİLEMEDİ"

Aksoy, konuyla alakalı bir soruya verdiği yazılı cevapta, Suudi Arabistan'ın Dahran şehrinde 15 Nisan'da yapılan Arap Ligi Zirvesi'nde kabul edilen "Suriye'deki Gelişmeler" başlıklı karar metninde Türkiye'nin Afrin'deki askerlerini çekmesi talebinde bulunulması ve bunun "Suriye krizine çözüm bulunması yönündeki uğraşlara destek niteliğinde olacağının" öne sürülmesi, Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının anlaşılamadığını gösterdiğini söyledi.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI SAĞLAMAKTADIR"

Zeytin Dalı Harekatı'nın meşru müdafaa amacıyla yapılan terörle mücadele eylemi olduğunun altını çizen Aksoy, şunları söyledi:

"Suriye'yi bölmeyi amaçlayan bir terör örgütüne karşı yapıldığı için aynı zamanda ülkenin siyasi beraberliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına hizmet etmiştir. Sonuç olarak, ülkelerin siyasi birliklerine, toprak bütünlüklerine ve egemenliklerine saygı Türkiye'nin dikkat ettiği ilkelerin başında gelmektedir. Bahse konu kararda, Suriye krizinin en başından beri ülkede kan ve gözyaşının sonlandırılması, şiddetin düşürülmesi, siyasi sürecin ilerletilmesi ve yerlerinden edilen milyonlarca insana kucak açılması hususunda ağır bir sorumluluk alan Türkiye'nin katkılarının görmezden gelinmesi gerçekle bağdaşmayan büyük bir talihsizliktir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal