Barzani, Peşmerge'nin Kerkük'e Döneceği İddialarını Yalanladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Peşmerge'nin yeniden Kerkük'e döneceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

17.04.2018-21:57 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-21:51) Barzani, Peşmerge'nin Kerkük'e Döneceği İddialarını Yalanladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük ve diğer muğlak bölgelere Peşmerge'nin tekrardan gönderilmesiyle alakalı herhangi bir resmi görüşme olmadığını söyledi.

"PEŞMERGE TARTIŞMALI BÖLGELERE GÖNDERİLECEK" İDDİALARINI YALANLADI

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Barzani, "Peşmerge'nin tartışmalı bölgelere tekrar gönderilmesi için görüşmelerin yapıldığı" yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Barzani, bu hususla alakalı şimdiye kadar Erbil, Bağdat ve ABD yönetimleri arasında hiçbir bir resmi görüşme yapılmadığını söyledi.Tartışmalı bölgelerdeki güvenlik durumunu yakinen takip ettiklerini ve gelişmelerden haberdar olduklarını aktaran Barzani, söz konusu bölgelerin güvenliğine destek sağladıklarını ve bu konunun kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

ERBİL İLE ANKARA ARASINDAKİ UÇUŞLAR İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Barzani gazetecilerin "Türkiye'nin Süleymaniye Havalimanı'na uçuşları tekrardan başlatması için bir çalışma yapılıp yapılmadığına" ilişkin sorusunu ise şöyle cevapladı: "Erbil ile Ankara arasında, Süleymaniye Havalimanı'na uçuşların tekrardan başlatılması için görüşmelerimiz sürüyor. Umarım görüşmelerimiz olumlu bir sonuca varacaktır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal