Rusya, Duma'da Muhaliflere Ait Kimyasal Silah Laboratuvarı Bulduklarını Açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayın organından yapılan açıklamada, Duma'da muhaliflere ait kimyasal silah laboratuvarı bulunduğu açıklandı.

17.04.2018-21:46 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-21:49) Rusya, Duma'da Muhaliflere Ait Kimyasal Silah Laboratuvarı Bulduklarını Açıkladı

Suriye’nin Doğu Guta bölgesindeki Duma şehrinde 7 Nisan günü sivillere dönük kimyasal silah kullanıldığı iddiaları ABD ile Rusya'yı savaşın eşiğine getirirken, Moskova’dan da olay yaratacak bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı yayın kuruluşu “Zvezda” kanalı, Duma’da muhaliflere ait bir kimyasal silah lavoratuvarı bulduklarını iddia etti.

Rusya Radyasyon, Biyolojik ve Kimyasal Silahlarla Mücadele Birimi’nden Aleksander Radiyonov “Zvezda” kanalından, Duma’da bir binanın bodrum katında laboratuvar bulduklarını aktardı.

Hürriyet'ten Nerdun Hacığlu'nun aktardığına göre; Radiyonov, “Bodrum katındaki bulgular içinde 3-4 çeşit kimyasal bileşim tespit ettik. Bunlar İprit türü kimyasal silahın imalinde kullanılıyor. Aynı yerde klor dolu fıçılar da tespit ettik. Bu fıçılardaki klorun kimyasal saldırı yalanı için kullanılmış olabileceği üzerinde duruyoruz” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal