İngiltere Suriye Açıklaması! Neden Haber Vermediklerini Açıkladılar!

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye saldırısından önce neden parlemantaya gelip karar almadığını açıkladı.

17.04.2018-21:11 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-21:06) İngiltere Suriye Açıklaması! Neden Haber Vermediklerini Açıkladılar!

İngiltere Başbakanı May, Suriye’ye askeri saldırıdan önce parlamentodan izin almama nedenine ilişkin ‘Operasyonu başlatmadan önce bunu konuşmak üzere parlamentoya getirseydim planlarımızı saklayamaz ve o gizliliği koruyamazdım’ şeklinde açıklama yaparak kendisini savundu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere’nin ABD ve Fransa ile Suriye rejimine yönelik gerçekleştirdiği askeri saldırıda önce parlamentodan izin almama gerekçesini ‘İngiliz silahlı kuvvetlerini tehlike altında bırakmamak’ olarak ifade etti.

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında yapılan Suriye oturumda konuşan Başbakan May, askeri harekata karar vermenin "bir Başbakan ve bir iktidar için vermesi en güç ve derin kararlar" arasında yer aldığını açıkladı.

Saldırıya destek vermeden önce neden parlamentoya getirmediğine ilişkin eleştirilere yanıt veren Başbakan May, "Esed rejimi, bugün dünyadaki en iyi hava savunma sistemlerinden birine sahip. Böylesine iyi bir sisteme karşı koyabilmek için Esed’i olabildiğince şaşırtmak ve herhangi bir saldırının zamanlaması ile hedefini saklamak çok elzemdir. Operasyonu başlatmadan önce bunu konuşmak üzere meclise getirseydim planlarımızı saklayamaz ve o gizliliği koruyamazdım." şeklinde konuştu.

Öte yandan 2011 senesinde Libya'ya, 2014 yılında de Irak'ta DEAŞ'a karşı askeri operasyona katılan İngiltere, parlamentoya müdahaleler yapıldıktan sonra tezkere sunmuştu.

İngiltere, hafta sonunda ABD ve Fransa ile Esed yönetimine yönelik düzenlenen hava saldırısına Kıbrıs Rum kesimindeki Akrotiri Hava Üssü'nden havalanan 4 uçakla beraber katılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal