Türkiye Moldova'ya Sağduyu Ve İtidal Çağrısında Bulundu

Dışişleri Bakanlığı, Moldova'daki siyasi kriz hakkında, "Hükümet kurma sürecinin demokratik zeminde ve halkın iradesi kapsamında sonuçlanmasını temenni ediyoruz." sözlerini kullandı

10.06.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-14:02)

Türkiye, Moldova'daki siyasi kriz hakkında sağduyu ve itidal çağrısında bulunarak, hükümet kurulma sürecinin halkın iradesi doğrultusunda sonuçlanmasını umduklarını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Moldova’da hükümet kurma çalışmalarının yakından takip edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Stratejik ortağımız Moldova’da, hükümet kurma çalışmaları kapsamında yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Moldova’daki mevcut durumun, sağduyulu ve itidalli bir yaklaşımla, taraflar arasında diyalog yoluyla ve hukukun üstünlüğü temelinde çözüme kavuşturulmasını, bu çerçevede, hükümet kurma sürecinin demokratik zeminde ve halkın iradesi doğrultusunda neticelenmesini temenni ediyoruz."

MOLDOVA'DA SİYASİ KRİZ

Moldova'da Rus yanlısı Sosyalist Parti ile Batı yanlısı sağ blok "ACUM DA şi PAS"ın koalisyon hükümeti kurmasının hemen sonrasında siyasi kriz patlak vermişti.

Koalisyon hükümetinin parlamentoda yemin ederek göreve başlamasından sonra Anayasa Mahkemesi hükümetin "yasal" olmadığını duyurmuştu.

Mahkeme, daha önce alınan erken seçim kararını uygulamaması sebebiyle Cumhurbaşkanlığı görevini mevcut Cumhurbaşkanı İgor Dodon'dan alarak bir önceki hükümetin başbakanı olan Demokrat Partili Pavel Filip'e vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal