İzlanda'da 1970 Yılına Kadar Türk Öldürmek Serbestmiş

İzlanda ile yaşanan gerginliğin sonrasında bir korkunç bir gerçek daha ortaya çıktı. İzlanda kanunlarına göre 1970 yılına kadar Türk öldürmek serbestmiş.

10.06.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-13:37)

Euro 2020 Elemeleri'nde İzlanda ile yapacağı karşılaşma için ülkeye giden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, saatlerce havalimanında beklediği meydana çıktı.

Milli Takım oyuncularının bavullarının da didik didik arandığ, pasaport kontrolünde ise uzun zaman bekletildikleri de bildirildi.

Emre Belözoğlu'nun konuşması esnasında, İzlandalı olduğu öne sürülen bir kişinin tuvalet fırçası tutması ise tepki topladı. Görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

50 YIL ÖNCESİNE KADAR TÜRK ÖLDÜRMEK SERBESTTİ

İzlandalıların, Türklere dönük nefreti yeni değil. İzlanda’da Türk öldürmek 1970’li senelerede dek serbestti.

1627’de Murat Reis liderliğindeki Osmanlı donanması, yaklaşık 26 günde 400 kadar İzlandalıyı esir aldı. Grindavik, Austfiroir ve Vestmannaeyjar kentlerinde yapılan adam kaçırmalar sebebiyle 1627 senesinde İzlanda’ya ayak basan Türk vatandaşlarının öldürülmesi serbest oldu.

Fakat bu kanun sebebiyle hiçbir Türk vatandaşı öldürülmedi. Hatta bu kanun daha sonraki senelerde unutuldu. Ta ki bir İzlandalı’nın tekrar bu kanunu gündeme taşımasına dek.

Türklerin öldürülmesine serbestlik tanıyan bu kanun 1970’lerde kaldırıldı. Fakat İzlanda’da bu üç kentte halen Türkler zaman zaman “Tyrkjaranid” yani “İnsan çalan Türk” olarak anılabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için asagi kaydirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal