Türk Heyeti ABD'de Türkiye’nin Beklentilerinden Bahsetti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda ABD’de görüşmelerde bulunan Türk heyeti, S-400, terör örgütü YPG ve FETÖ meselelerinde Türkiye’nin beklentilerini aktardı

24.05.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-12:23)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen organizasyonda ABD’de temaslarda bulunan Türk heyeti Washington’un ardından New York’ta Türkiye’nin tezlerini anlatmaya devam etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu Üyesi Prof Dr. Çağrı Erhan ve gazeteci Bora Bayraktar oturuma konuşmacı olarak katıldı.

ABD'nin prestijli düşünce kuruluşlarından East West’in Başkanı ve emekli büyükelçi Cameron Munter’ın lyönettiği panele Amerikalı uzmanlardan büyük bir ilgi geldi.

PATRIOT TEKLİFİ TATMİN EDİCİ DEĞİL

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Patriot'a ilişkin yapılan teklifin tatmin edici olmadığını belirterek, Türkiye’nin ulusal güvenliği sebebi ile S-400 füze sistemlerini satın aldığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH VERMEK MÜTTEFİKLİĞE TERS

ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah desteği sağlamasını eleştiren Kıran bunun müttefiklikle bağdaşmadığının altını çizdi.

FETÖ ELEBAŞININ ABD'DE YAŞAMASI HAYAL KIRIKLIĞI

Kıran'ın Washington hükümetine bir eleştirisi de FETÖ hakkındaydı. Kıran, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Amerika’da ikamet ediyor olmasının büyük bir hayal kırıklığı olduğunu aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal